Suganya

Suganya er et eksempel på, hvad hjælpen betyder. Hun er fra en fattig familie og bor i et lille stråtækt hus sammen med sine forældre, sin bror og tre søstre. Faderen havde et alkoholproblem. Begge forældre er daglejere med en dagløn på 20 kr., men når regnen svigter, er der ingen afgrøder og dermed intet arbejde. 

Da medlemmer af Holstebro Arbejdsgruppe besøgte projektet i Sydindien i 2016, stod hun frem og holdt en meget personlig tale rettet til Holstebro Arbejdsgruppe.

Suganya sagde bl.a.: 

”Jeg er fra en meget fattig familie, og det var meget svært for min mor at skaffe mad, tøj, skoleuniformer og skolematerialer til os.

I 5. klasse begyndte I at hjælpe mig, og det betød rigtig meget for mig, og jeg kunne fortsætte min skolegang og har fået gode karakterer i 12. klasse. På grund af jeres støtte og kærlighed er jeg glad og lykkelig.

Jeg kan ikke finde ord for at udtrykke min taknemmelighed over for jer. Nu kan jeg få et godt arbejde, fordi jeg har afsluttet 12. klasse, og jeg er glad for, at jeg nu kan hjælpe min mor med min indkomst. Jeres støtte har været meget vigtig og har lindret elendighed og fattigdom i min familie.

Ordet ”tak” er ikke tilstrækkeligt til at beskrive min taknemmelighed for jer. Det eneste, der beviser min taknemmelighed, er, at jeg dybt i mit hjerte vil gemme erindringen om jer og om det, I har gjort for mig.”

Suganya fik arbejde i et beklædningsfirma og har tjent 300 kr. pr. måned, men lysten til at fortsætte uddannelsen var der stadig. En tid efter kom der besked fra Indien om, at moderen havde fået et mikrolån, og at Suganya var gået i gang med at studere på universitetet.

Suganya og hendes mor foran deres hytte.