Presse

Hjælpepakker til Indien fra Holstebro Arbejdsgruppe

Foreningen Holstebro Arbejdsgruppe, der skaffer penge til driften af et børnehjem med 25 hjemløse piger i Indien og formidler mikrolån til kvinder i Indien, må som mange andre foreninger ligge stille for øjeblikket. Heldigvis har gruppen fremtidssikret projekterne, så der bl.a. er midler til at drive børnehjemmet flere år fremover.
Holstebro Arbejdsgruppe har over telefonen talt med samarbejdspartneren i Indien, Brother Sebastian, der leder organisationen St. Joseph’s Development Trust (SJDT), for at høre, hvordan man i Indien er påvirket af Covid-19.
Brother Sebastian fortæller, at Indien lukkede ned næsten samtidig med Danmark, og det har fået tragiske følger for børnehjemsbørnene. Regeringen beordrede, at børn, der havde forældre eller blot familie, straks skulle sendes hjem fra de fire børnehjem, som SJDT administrerer. Det er meget vanskeligt for familierne, da der jo er en grund til, at børnene er på et børnehjem. Familierne har i forvejen problemer nok med at eksistere.
Tilbage er der 50 børn, som nu er samlet i børnelandsbyen Pudhu Punal, den børnelandsby, hvor børnehuset ”Pudhu Punal – Holstebro Denmark” ligger.
Efter samtalen med Brother Sebastian besluttede Holstebro Arbejdsgruppe at overføre et beløb til hjælp til de allerfattigste familier.
For det beskedne beløb, som Holstebro Arbejdsgruppe overførte, fik 190 fattige familier nødhjælpspakker til en måneds forbrug.
En nødhjælpspakke består af ris, 15 andre dagligvarer og masker.
Ordningen blev godkendt af regeringen.
Inspireret af Holstebro Arbejdsgruppe har SJDT med hjælp fra andre sat arbejdet i gang med at få finansieret flere nødhjælpspakker.
Brother Sebastian har sendt en rapport om uddelingen af nødhjælpspakkerne fra Holstebro. Han siger bl.a. til Holstebro Arbejdsgruppe:
”Som vi alle ved, har Covid-19 globalt påvirket alle lande med sygdom og dødsfald.
Holstebro Arbejdsgruppes generøse donation har inspireret SJDT til at forsøge at skaffe midler, så flere fattige familier kan få nødhjælpspakker. Vi benytter lejligheden til at takke medlemmerne af Holstebro Arbejdsgruppe.”
Brother Sebastian har sendt en række billeder, der viser uddelingen af nødhjælpspakker fra Holstebro Arbejdsgruppe.
Donationer til ”Nødhjælpspakker til nogle af allerfattigste familier i Indien” modtages med taknemmelighed.
Det er så lidt, der skal til. 
Kontaktperson Signe Holm, e-mail:  rsholm1@gmail.com.